Arx arkitekter / Arx vill genom innovativ vardagsarkitektur skapa vackra rum som hänger ihop som livsmiljö. Vi formar nya stadsrum och byggnader i förhållande till platsen, samhällets utmaningar och människornas förutsättningar.   Arx jobbar nära sina kunder och övriga aktörer. Vi erbjuder ett undersökande arbetssätt som inkluderar en tydlig analys - av platsens utmaningar och kundens vision och projektekonomi - för att tillsammans definiera efterfrågade arkitektoniska kvaliteter.  Arx är ett växande mikrokontor med stort kontaktnät och många samarbetspartner. / Anna Rex
Magelungens strand / Veronika Borg / Anna Rex / Lovisa Kihlborg

__________

2019-09-10

Goda förebilder på ArkDes. Som alltid, strålande inspiration och tydliga besked med utgångspunkt i det mellanmänskliga från Köpenhamns stadsarkitekt Tina Saaby "The sensual and human perspective"__________

2019-05-27


Veronika Borg till Arx arkitekter 


Arx arkitekter rekryterar landskapsarkitekten och stadsplaneraren Veronika Borg. Hon går in som 50% delägare i bolaget som startades av Anna Rex våren 2018. Veronika Borg kommer närmast från Stadsbyggnadskontoret i Stockholm där hon bland annat ansvarat för utvecklingen av Stora Sköndal. Dessförinnan har Veronika drivit egen verksamhet och haft olika chefstjänster på Grontmij Samhällsbyggnad med ansvar att utveckla arkitekturverksamheten i Sverige och för projekt som Vasaparken, Norra Djurgårdsstaden, flytten av Kiruna och Stockholmsporten. 


”Det ska bli väldigt roligt att med våra gemensamma erfarenheter av arkitektur, stadsbyggnad, projektledning och ledarskap bygga upp ett nytt arkitektkontor. Jag ser fram emot alla spännande projekt och inte minst rekryteringarna vi behöver göra - många har redan anmält intresse att jobba hos oss”, säger Veronika Borg. 


Med Veronika Borg i ledningen går Arx arkitekter in i en ny fas med en större kunskapsbredd. ”Nu ser vi fram emot att stötta våra fina kunder, och nya och gamla samarbetspartners genom att utveckla innovativ vardagsarkitektur i alla skalor – från tidig idéutveckling, starka koncept och stadsutvecklingsprojekt till projektering av landskaps- och byggnadsgestaltning”, säger Anna Rex, VD på Arx arkitekter. 

__________

2019-04-12

Första testprinten med nya 3D-skrivaren.

 __________

2019-01-31

Inspiration för dagen: konstpaus på lunchen med en detaljens mästare – Michael Storåkers – på riktigt intressanta galleriet CFHill.

 __________

 2019-01-12

Idag kommer inspirationen från biblioteksinspektionen – en av husgudarna, Jan Gezelius – om arkitektur, historia och dagsländor... "... att ha sett så mycket bilder och fått vetta så mycket om bakgrunden när man fick möta verkligheten. Man blev liksom vaccinerad mot dagsländor."

Arkitektur som med värdighet står över tid.

__________

2018-12-07

Inspiration för dagen: Skönhet och beständighet – tema trä. I arrangemang av självaste Kungen.

__________

2018-11-16

Idag välkomnar vi kollegan Alexander Ejsing från Cobe till Stockholm. Han bjuder på en hyllning till det nya Köpenhamn med mer plats för människor, mer plats för gemensamt vardagsliv och den ödmjuka och nyskapande kontextuella arkitekturen. Tack också Arvinius + Orfeus förlag för fina boken!


__________

2018-11-13

Nu så… Med den nya detaljplanen för Magelungens strand kopplas livet i Farsta och Fagersjö lite närmare varandra. Planering för minskad segregation. Tack Lovisa Kihlborg / White arkitekter för det fina samarbetet!


__________

2018-11-13

Så roligt att ha varit med i juryn som idag valt det fina vinnande förslaget för utvecklingen av Tibble-Åvatriangeln i Täby – ’Tibble 2.0’ av Henning Larsen Architects med SLA, Second City och COWI. Grattis ambitiösa Täby kommun!__________

2018-09-26

Full av inspiration och nya idéer, ödmjukhet inför historien och med hopp om framtiden. Några dagars studietur i Venedig med biennalen och stadens som scen ger både avstamp, förankring och ny energi. Underbart!

__________

2018-09-19

Nätverksträff om CityLab 2.0 / Sweden Green Building Council. Hoppfulla trender i stadsutvecklingen: Fler aktörer vill vara med och ta ansvar. Fler projekt tänker på bredden i hållbarhet, mer än att bara fokusera på ett område. Slutkonsumenten börjar se längre än bara byggnaden. 


__________

2018-09-19

Dagen fylls av intressanta och lärande diskussioner i tävlingsjuryn för arbetet med utvecklingen av Tibble-Åvatriangeln i ambitiösaTäby kommun. 


__________

2018-08-30

Inspiration för dagen: Fint, informationsrikt och inspirerande platsbesök på 

prunkande Bee Urban Evolution Lab – årets Guldrumsvinnare.

__________

2018-06-12

Inspiration för dagen: Arkitekturscen Stockholm. Utbyggnad av välfärdsstaden och gestaltandet av vardagen gemensamma rum
__________

2018-05-14

Plötsligt händer det. Idag öppnar Arx arkitekter och säger hej till världen. Idag är början på en ny framtid. Hurra!

 

UA-140009560-1